Világ Jó Dolgai

Világ Jó Dolgai

Hogyan zajlik a gyakorlatban a virágküldés?

2021. július 07. - Viharos Ottó

A virágszállítás korát éljük. Néhány évvel, évtizeddel azelőtt szinte az átlagember nem is tudta, mi a virágszállítás, és most gyakorlatilag mindenki ismeri ezt a szolgáltatást, aligha találni olyan embert, aki ne tudná megmondani, mi a virágküldés. Milyen előnyei vannak ennek? Sok különleges alkalom van, amikor kedvesnek kell lenned a szeretett emberekkel, és bár nem mindig, de sokszor ez a legjobb módszer erre.

Hogyan kell elképzelni mindezt?

A virágszállítás ereje maga a meglepetés. Aki elküldi a virágot, nem szokott beszélni róla annak, akinek küldték, csak a dátum van megadva és ennyi. Hirtelen felhívják barátjukat és kedvesüket, és egy futár jelenik meg, mesés csokorral a kezében. Eleinte a döbbenet pillanatai következnek, amelyeket felváltanak az öröm boldog pillanatai. Hát ezt küldte nekem!

Mikor kezdődött a virágszállítás szolgáltatásként?

Körülbelül 45 évvel korábban ez a típusú szolgáltatás már megjelent hazánkban, bár korábban nagyon kevesen tudtak róla. Az évek során azonban nagyon népszerűvé vált, különösen az elmúlt 1-2 évben, a virágszállítás hihetetlenül felkapott lett, ez az infrastruktúra fejlődésének és a nagy igényeknek köszönhető. Az utóbbi években a vírus miatt óriási igény és kereslet mutatkozik erre, mivel manapság az emberek többsége kerüli az élő kontaktot.

Miért a virágküldés az egyik legjobb módja annak, hogy kedveskedjünk a szeretteinknek?

Sokan kérdezik, mégpedig jogosan: miért nagyon népszerű a virágküldés? Miért ez talán a leges legjobb módja annak, hogy kifejezzük valakinek a szeretetünket, és miért sokkal jobb döntés, mint hagyományos módon kedveskedni valakinek, egy virágcsokrot átnyújtva?

Amikor valaki virágot szeretne vinni a kedvesének, akkor el kell mennie valamilyen helyi üzletbe, vagy a piacra, ahol általában korlátozott a választék. Sokszor több üzletet is végig kell járni ahhoz, hogy megtaláljuk azt a virágcsokrot, ami a legjobban illik a kedvesünkhöz. Mikor virágot küldünk valakinek online, akkor nem kell kimozdulnunk otthonról – az egész folyamat koordinálható otthon a fotelből. Sok embernek ráadásul messze laknak a szeretteik – nem biztos, hogy egyszerű lenne kézbesíteni a virágot, mert rengeteg idő odamenni személyesen, akár több óra utazás is lehet.

A virágszállítás nagyon divatos formája a szeretet kimutatásának. Igencsak elterjedt, és a virágszállítók nagyon kiterjedt hálózatot alkotnak.

Mennyi ideig tart a virág megérkezése?

Amikor az emberek hajlamosak virágokat küldeni, van bennük némi bizonytalanság. Mennyi időbe telik azonban, amíg a virág megérkezik a szállítási helyre? Ha lassan, az komoly probléma. Hiába kérik a szolgáltatást még ma is, ha a feladó 3-4 napon belül intézkedik. Figyelembe kell venni, hogy a virág másnap megérkezhet a szállítás helyére. Ha azonnal intézkedünk, akkor a virág 1-2 nap múlva mindenképpen megérkezik a választott helyre, így nem kell attól tartanunk, hogy a virág nem érkezik meg időben.

Mennyibe kerül a virágküldés?

Pontosan mennyibe kerül a virágküldés? Valóban drágább, mintha egy hagyományos virágcsokrot nyújtanánk át a kedvesünknek? A válasz az, hogy összeségében nem. De miért mondhatjuk ezt mégis, a magasabb árak ellenére?

A küldött csokor ára 6-24 ezer forint körül van. Míg a piacon vásárolt virág ára 2 és 10 ezer forint között ingadozik. Tehát egyértelmű, hogy az elküldött virág ára drágább. De miért? Mert a futárnak díja is van. Ráadásul a virágok vételára sem alacsony. Ezért azt mondhatjuk, hogy a virágküldés nem olcsó hobbi, drágább, mint egy hagyományosan vásárolt virágcsokor. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy a virágok küldése különösen drága lenne. Ha belegondolunk, az időnk és a pénzünk lesz az, amit fizetünk, ha mi magunk szervezzük meg a virágküldést. Hiszen nekünk is el kell mennünk egy boltba és el kell szállítanunk a virágot, ami sokáig tarthat, ez a távolságtól függ.

Milyen napokon érdemes virágot küldeni?

Amikor valaki egy virágküldő weboldalt böngész, akkor felmerülhet benne a kérdés, hogy mikor kellene mégis virágot küldeni? Milyen neves napok vannak, amiknek az alkalmából megéri virágot küldeni? Nos, ilyen lehet például a ballagás – szinte kihagyhatatlan lehetőség, ha a rokonunk ballagásán nem tudunk részt venni, de valamivel meg szeretnénk lepni. De ugyanilyen lehetőség például a házassági évforduló, amikor meg szeretnénk lepni a kedvesünket egy virággal. Sok ember nem gondolkodik azon, hogy milyen neves alkalomra kellene várnia. Mindenféle indok nélkül is küldhetünk virágot, ha szeretnénk.

Melyek a leggyakrabban küldött virágok?

Ha virágot akarunk küldeni, fel kell tennünk magunknak a kérdést: mik a lehetséges opciók erre? Nagyon jó választ adhat arra, hogy mely virágokat válasszuk virágküldéskor. Ne feledd, hogy mások véleménye is fontos.

Rózsa. Szeretnél virágot küldeni kedvesednek, amely valóban kifejezi érzéseid, érzelmeid, lángoló szerelmed? Akkor feltétlenül el kell küldened egy rózsát neki. Széles színválasztékban sokféle található meg, és a megfelelő esztétikai elveket figyelembe véve az igények gyakorlatilag kimeríthetetlenek.

Tulipán. Nagyon színes, szép színű virágot szeretnél küldeni a barátodnak? Akkor tulipánokra lesz szükséged. Rendkívül illatos és lombja nagyon gazdag. A tulipán nem véletlenül az egyik legnépszerűbb virágtípus.

Guzmánia. A guzmánia a broméliafélék családjába tartozik, rendkívül dekoratív, és színes növény. A levelei rendkívül élénkek és dúsak, a virágai pedig egész egyszerűen pompásak. Rendkívül sok fajtájuk kapható a kereskedelemben, nem is véletlenül.

Vegyes vágású csokor. Mi az oka annak, hogy a legtöbb ember a vegyes csokor mellett teszi le a voksát? Az, hogy a többi felsorolt csokorfélével ellenben itt gyakorlatilag kimeríthetetlen a választék, és a kombinációk, lehetőségek száma. Hatalmas színkavalkád, és változatos összeállítás jellemez minden egyes vegyes csokrot.

Végül is mit küldenek leggyakrabban?

Mind közül a vegyes vágású virágcsokor küldése a leggyakoribb. Ennek az az oka, hogy ez mutatja a legnagyobb változatosságot. Gyakorlatilag bármilyen összeállítás elképzelhető, akár teljesen egyedi igények szerint is. Ennek köszönhetően ez az a virágcsokor féle, amit a legtöbb ember megvásárol, ha virágot szeretne küldeni. A második leggyakoribb opció a rózsacsokor, hiszen ez nagyon kifejező érzelmi világot tükröz vissza.

Következtetés

Ma a világ elképzelhetetlen virágküldés nélkül. Olyan sokan tudják, és olyan sokan választják ezt a módot, hogy meglepjék ismerőseiket, hogy gyakorlatilag nincs olyan ember, aki ne küldött vagy kapott volna virágot ilyen módon. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy meglepjünk másokat, úgy véljük, hogy az ár-érték arányban ez az egyik legjobb megoldás, ha meg akarunk lepni valakit.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagjodolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr3116592836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominekCsilla 2021.07.09. 10:18:43

Imádom az állandó virágillatot otthon! De sajnos nem lehet mindig vágott virág az asztalon, mert eg vagyonba kerülne :( viszont, találtam egy remek illatosítót, amiben eredeti illóolajok vannak és a jázmin az valami isteni!! Mintha valódi jázmincsokor lenne otthon, egyszerűen fantasztikus!!! moodo.hu/product/jazmin-illoolaj-kapszula/ AJánlom szeretettel!
süti beállítások módosítása