Világ Jó Dolgai

Világ Jó Dolgai

Mily módon ismerhetjük fel a remek franciaágyat?

2021. június 13. - Viharos Ottó

franciaagy-8.jpg

Sok ember márpedig dilemmában van, amikor franciaágyat szeretne vásárolni. Mi az oka ennek? Miért mondható el, hogy nehéz döntés a franciaágy vásárlás? Rengeteg ember nem tudja, hogy mitől lesz igazán frappáns, és hívogató egy franciaágy. Milyen méretekben lehet franciaágyakat vásárolni? Milyen színekben, és milyen anyagban? Miről ismerhetünk fel egy remek franciaágy kereskedést? Miben jobb egy lerakat, mint egy franciaágy webshop? A cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A webáruház és a raktáráruház miben különböznek?

Bizonyára sok szempont egyértelműen kijelenthető: jobb döntés webáruházból rendelni, mint raktárból, De miért? Melyek a legfőbb érvek és okok a franciaágy online vásárlására?

Egy lerakatban a választott franciaágyat akár meg is foghatjuk, megnézhetjük, ha pedig szeretnénk, akkor kipróbálhatjuk. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, akkor csak oda kell menni egy eladóhoz, aki máris válaszol majd minden kérdésünkre, ha nem értünk valamit. Ez pedig hatalmas előny, hiszen egy laikus egyáltalán nem biztos, hogy mindennel tisztában van, ami a vásárlást illeti.

Ezzel ellenben egy webáruházban azonnal láthatjuk még azokat a termékeket is, amik jelenleg nem kaphatóak. Ha egy darab nincs meg, akkor akár azonnal elő is lehet rendelni, ami bizony nem utolsó szempont. Egy webshopban legalább akkora a kínálat és a termékválaszték, mint egy helyi üzletben, a kedvezőbben megoldott szállítmányozás és infrastruktúra miatt. Egy webáruházból akár otthonról is rendelhetünk, anélkül, hogy kitennénk a lábunkat az utcára, míg egy helyi üzletbe el kell mennünk.

Milyen méretben lehet kapni a kereskedelemben franciaágyakat?

Akár webáruházból szeretnél rendelni, akár boltból szeretnél vásárolni, minden alkalommal ugyanazzal fogsz szembenézni. Mégpedig azzal a szomorú ténnyel, hogy a franciaágyak mérete mindig azonos. De vajon valóban ez gondot jelentene? Miért lenne mégis? Végül is ezeket a szabványos méreteket a vevői igény kielégítésére használják. Nagyon ritkán fordul elő, hogy az előre gyártott méretek nem megfelelőek. De mik ezek a méretek?

140x200 cm. Ha a lehető legkisebb méretben akarunk franciaágyat venni, akkor nekünk a 140x200 cm-es méretválaszték fog kelleni. Azonban mindenképp gondoljuk végig azt a tényt, hogy rengetegszer panaszkodnak a vásárlók: ennek  nem elég a mérete két főnek.

160x200 cm. A 160x200 cm-es franciaágyak már általában nem okoznak csalódást, ha a méret beliségre gondolunk, és általában remekül elférnek egy átlagos hálószobában, minden probléma nélkül.

180x200 cm. Olyan franciaágyat szeretnél vásárolni, amely szinte garantáltan nem fog csalódást okozni? Akkor ez a mérettartomány megfelelő lesz a Te számodra - nem véletlen, hogy a legtöbb vásárló erre voksol.

200x200 cm. Sokak szerint ez a méret már túlságosan nagynak számít. Miért? Azért, mert nem fér be a legnagyobb hálószobákba. Ezen felül, a méretbeli nagyságának köszönhetően drága. Gondoljuk meg, hogy vajon tényleg szükségünk lenne-e egy ekkora darabra otthon.

Pontosan miképpen lehet dupla ágyat elhelyezni a hálószobában?

Nagyon fontos, hogy már a vásárláskor is tisztában legyünk azzal, hogy pontosan mik a hálószobánk igényei. Egyáltalán nem biztos, hogy az a franciaágy, ami elsőre megtetszik, teljesen megfelelő lesz. A helyigény talán a legfontosabb az összes közül, hiszen ha nincs elegendő hely, akkor semmire nem fogunk menni a megvett franciaággyal.

Mi lehet egy franciaágy anyaga?

Miből állnak pontosan a kereskedelemben kapható franciaágyak? Lássuk ezeket! Végül is pontosan tudnunk kell, mire számíthatunk.

Fa. A fa franciaágyak kiváló minőségűek. Miért? Mivel a fa rendkívül szilárd és nagyon tartós anyag. Természetesen sokféle faanyag létezhet, amely a franciaágyak alapját képezi: tölgy, bükk vagy akár akác.

Kárpit. A kárpit mind közül a leggyakoribb anyaga a franciaágyaknak, mivel rendkívül kellemes mind küllemre, mind tapintásra. Ezen felül, ugyanolyan tartós, és jó minőségű, mint a fa franciaágyak, a mai modern technológiának köszönhetően.

Fém. A fém viszonylag ritka nyersanyag egy kétszemélyes ágyhoz, és a kereskedelemben kapható fém alkatrészek drágák. Embertanilag a fém nem a legjobb megoldás.

Műanyag. A műanyag franciaágyak szintén viszonylag gyakoriak, és nagyon népszerűek a hazai piacon.

Milyen tényezők szabják meg, hogy mennyibe kerül egy franciaágy?

Sok különböző szempont határozza meg a franciaágy pontos árát. Ezek alapján érdemes mérlegelni, ha vásárolni akarunk.

A franciaágy mérete. Mi is az ideális franciaágy? Teljesen személyes igényeinktől függ. Ha a hálószobánk kisebb, kénytelenek vagyunk beérni egy kisebbel. Amit tudnunk kell, hogy a nagyobb franciaágyak kivétel nélkül mindig drágábbak.

Az elérhető funkciók. Szeretnél olyan franciaágyat, ami ágyazható, netán tárolási feladatokra is remek, első osztályú? Remek! Ez esetben azonban érdemes számolni azzal, hogy a végösszeg nagyjából 10.000 Ft-al többe fog kerülni. Szeretnél LED-es franciaágyat venni? Ez esetben az esti party hangulat miatt nem kell majd aggódni, viszont ez is némi felárat fog jelenteni. Amit jegyezzünk meg, és véssünk eszünkbe: a plusz funkciók felárat jelentenek.

Pontosan milyen árakra számíthatunk?

A franciaágy árát nagymértékben meghatározza a mérete - az összes tényező közül ez a legbefolyásosabb. Egy olcsóbb franciaágy, amely 140x200 cm méretben kapható, 150 000 forint körül kezdődik a piacon. Egy drágább franciaágy akár 280 000 forintba is kerülhet, ha 200x200 cm nagyságú és sok extrával felszerelt.

Milyen színek állnak rendelkezésre a vásárláskor?

Mint minden bútor vásárláskor, itt is rengeteg szín, és színárnyalat létezik – különösen igaz ez talán a franciaágyakra. Azonban itt is tudni kell megfelelően szelektálni, hogy ne vesszünk el az információ tengerében.

Mind közül a kék, lila és zöld színek jelentik a legjobb választást. Miért? Mert ezek a színek kifejezetten nyugodt hangulatiságot teremtenek meg, ami illik egy hagyományos hálószobához. Ne gondoljuk azt, hogy a piros szín illenek a hálószobánkba! Nagyon ritkán fordul elő, hogy ez jó választás lenne.

Melyik franciaágyak kapható a kereskedelemben, amelyek a leges legjobbak?

Valójában melyek azok a franciaágyak, amelyek a legtöbb kereskedelmi egységben megvásárolhatók? Végül is minden piacon megtalálhatja a legjobb termékeket - ugyanez igaz például laptop vásárlásakor is.

Sportino franciaágy. A Sportino egy igazán sportos, fiatalos, élénk franciaágy. Miért? Mert a formai adottságai igazán különlegesek. Ez nem egy vízszintes felülettel ellátott franciaágy. Hullámosabb. És a minta az oldalsó felületén valóban elképesztő és formabontó.

Sara boxspring franciaágy. A Sara boxspring ágy az igazi exkluzivitás remekműve. Rendkívül modern és kifinomult megjelenése miatt szinte az összes boltban az egyik legnépszerűbb termék. A legtöbb esetben bizony ágyneműtartós.

Lisa boxpsring franciaágy. A Lisa boxspring ágy rendkívül kellemes és kényelmes franciaágynak számít – ebben kiemelkedik az összes közül a piacon. Nincs párja ilyen téren. A leges legjobb, mindenkit felülmúl komfortban.

Következtetés

Franciaágyat venni mindig nagy dilemma. Minden szempontot alaposan mérlegelni kell, mielőtt döntenénk végleg. Azonban ne gondoljuk azt, hogy a döntés mindig egyszerű, vagy könnyű. Rengeteg olyan mérlegelni való szempont van, amit márpedig végig kell gondolnunk, mielőtt döntünk. Nem mindegy például, hogy ágyneműtartósat veszünk vagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagjodolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr5416592818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása